وبلاگ

دستگاه جرم گیر دندان پزشکی چیست؟

دستگاه جرمگیری دندان

دستگاه جرم گیر دندان پزشکی چیست؟

یکی از کارهای زیبایی دندان که امروزه بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، جرم گیری دندان‌هاست. جرم گیری دندان باید توسط دندان پزشک و دستگاه جرم گیری دندان پزشکی انجام شود تا خطرات احتمالی از بین رفته و علاوه‌بر زیبایی، سلامت دندان‌ها به ارمغان آورد. قبل از پرداختن به عمل جرمگیری دندان و دستگاه‌های جرم گیری دندان پزشکی بهتر است توضیح مختصری درباره‌ی جرم دندان داشته باشیم:

جرم دندان

پلاک‌های سخت شده‌ی میکروبی که به دندان‌ها میچسبند و قابل ازبین رفتن با مسواک و شست و شو نیستند را جرم دندان یا تارتار یا کلکولوس دندانی می‌نامند.

بخشی از میکروب‌هایی که در اثر خوردن غذاها، نوشیدنی‌‌ها و استفاده از دخانیات برجا می‌مانند، با مسواک زدن ازبین می‌روند. البته اگر مسواک زدن صحیح انجام شود. درغیر این صورت لایه‌های میکروبی روی هم باقی می‌مانند و به مرور زمان ضخیم‌تر می‌شوند. باقی ماندن لایه‌ی میکروب‌ها و پلاک‌ها باعث آسیب‌های دندانی و درنتیجه عفونت لثه (ژنژیویت)  می‌شود. لایه‌های نازک با مسواک زدن ازبین می‌روند ولی اگر مسواک زدن به درستی انجام نشود، این پلاک‌ها کاملا ازبین نرفته و رفته رفته ضخیم‌تر و سخت‌تر می‌شوند و در اثر کلسیم موجود در بزاق به دندان می‌چسبد. این لایه‌ی ضخیم چسبیده به دندان با مسواک زدن قابل از بین رفتن نیست ولی با ابزار و اعمال دندان‌پزشکی می‌توان آن‌ها را جدا کرد.

جرمگیری دندان چگونه است؟
جرمگیری دندان در دندان پزشکی

جرم گیری دندان

عمل جرم گیری دندان که با نام بروساژ نیز شناخته می‌شود، جهت ازبین بردن و جدا کردن پلاک‌ها، جرم و رنگ کدر و زرد دندان است. بروساژ برای دندان ضرری ندارد و اکثرا جنبه‌ی درمانی به خود می‌گیرد که باعث کم شدن میکروب‌ها ازبین رفتن پلاک‌های دندانی می‌شود. این عمل توسط دندان پزشک با هدف تمیز کردن دندان و جلوگیری از آسیب‌های دندانی و مشکلات لثه صورت می‌گیرد ولی در ظاهر دندان نیز تاثیر گذاشته و آن‌ها را سفیدتر و براق‌تر می‌کند. توجه نکردن به پلاک‌ها و جرم دندان می‌تواند در طولانی مدت علاوه‌بر آسیب‌های گفته شد باعث لک شدن دندان‌ها و بوی بد دهان شوند، لذا دندان پزشکان با استفاده از عمل جرم گیری و با به کار بردن ستگاه جرم گیر دندان پزشکی به جلوگیری از این مشکل کمک شایانی می‌کنند.  بعداز جرم گیری دندان نیز، پلاک‌ها کمتر روی دندان‌های جرم گیری شده یا پولیش شده باقی می‌مانند.

ابزارهای جرم گیری دندان

جرم گیری دندان‌ها توسط دندان‌پزشک و ابزار مخصوص دندان پزشکی صورت می‌گیرد. درواقع یک خمیر دندان مخصوص بروساژ و دستگاه جرمگیر دندان پزشکی که یک وسیله‌ی موتوردار است لایه‌ی اضافی روی دندان را رفع می‌کند.

دستگاه جرم گیری دندان پزشکی

توضیح مختصری درباره‌ی پلاک‌های دندانی و عمل بروساژ داده شد. حال قصد داریم کمی تخصصی‌تر درباره‌ی دستگاه جرم گیری دندان پزشکی بپردازیم و جهت خرید دستگاه جرم گیری دندان پزشکی اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

انواع مختلفی از دستگاه‌های جرمگیر دندان پزشکی وجود دارند که می‌توانند کاربردهای گوناگونی جهت از بین بردن (remove) پلاک‌های سخت دندانی داشته باشند.

خرید دستگاه جرم گیری دندان پزشکی منوط به شناخت کامل و دقیق این دستگاه و مقایسه‌ی برندهای مختلف است. از این‌رو در این مقاله به‌طور تخصصی به معرفی و خرید دستگاه جرم گیری دندان‌پزشکی می‌پردازیم.

انواع دستگاه‌های جرم گیر دندان پزشکی

از آنجایی‌که تنوع انواع دستگاه‌های جرمگیر دندان پزشکی زیاد است، دسته‌بندی متفاوت باتوجه به فاکتورهای مختلفی نیز دارند. به‌عنوان مثال جرم گیر دندان پزشکی از نظر نوع اتصال الکتریکی به دو نوع پرتابل (سیار) و داخل یونیتی (متصل به یونیت دندان پزشکی) تقسیم می‌شوند.

از طرفی دستگاه‌های جرمگیر دندان پزشکی از لحاظ سیستم لرزشی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

۱) جرم گیر اولتراسونیک القایی (کویترون)

جرم گیر کویترون
خرید دستگاه جرم گیر اولتراسونیک القایی

عملکرد جرم گیر اولتراسونیک کویترون

سیستم داخلی قلم دستگاه جرم گیر کویترون باعث ایجاد لرزش می‌شود. درواقع ابتدا ولتاژ الکتریکی دو سر سیم‌پیچ‌های داخل قلم وارد شده و ایجاد میدان مغناطیسی می‌کند که این میدان باغث لرزش ورقه‌ها و تیغه‌ها شده و نوسان به سمت نوک هندپیس منتقل می‌شود.

مزایای جرمگیر دندان پزشکی کویترون

۱) آسیب کم به لثه و دندان

۲) پولیش کامل دندان و از بین بردن خطوط لثه

۳) اثرگذاری خوب و افزایش سرعت کار

۴) قیمت مناسب

۵) قابل استفاده برای جرم گیری دندان طبیعی، ایمپلنت دندان، کامپوزیت و لمینیت

عملکرد جرم گیر اولتراسونیک ایرفلو

لرزش و نوسان‌های دستگاه جرم گیر اولتراسونیک ایرفلو بر اثر هوای فشرده ایجاد می‌شود. یک محور مرکزی توخالی که در آن آب جریان دارد، ارتعاش را به به نوک قلم هدایت می‌کند.

۲) جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک

جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک
خرید جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک

مزایای جرم گیر دندان پزشکی پیزوالکتریک

۱) سبک

۲) کم صدا

معایب جرم گیر دندان پزشکی پیزوالکتریک

۱) گران بودن

۲) تولید گرمای زیاد

۳) جرمگیر اولتراسونیک هوایی (ایرفلو)

جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک
خرید جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک

مزایای جرم گیر دندان پزشکی ایرفلو

۱) پرتابل

۲) تولید گرمای کم

۳) قیمت مناسب

معایب جرمگیر دندان پزشکی ایرفلو

۱) سر و صدای زیاد

عملکرد جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک

ایجاد لرزش‌های دستگاه جرم گیر پیزوالکتریک به‌دلیل وارد شدن نیروی الکتریسیته به کریستال‌های پیزوالکتریک (مانند کوارتز) ایجاد می‌شود. لرزش قلم در این نوع جرمگیر دندان پزشکی، فقط به‌صورت عمودی بوده و استفاده از آن د ر حالت افقی باعث خون‌ریزی لثه می‌شود.

خرید دستگاه جرم گیر دندان پزشکی

توضیحات ارائه شده تصمیم‌گیری جهت خرید دستگاه جرمگیر دندان پزشکی را آسان‌تر می‌کند. برای خرید دستگاه جرمگیر دندان پزشکی باید به عملکرد و کاربرد آن دقت شود. قیمت دستگاه‌ جرم گیر دندان پزشکی نیز به برندهای موجود در بازار بستگی دارد ولی به‌طور کلی جرم گیرهای اولتراسونیک معمولا گران‌تر هستند.

باتوجه به توضیحاتی که برای سه دسته از دستگاه‌های جرمگیر دندان پزشکی داده شد، خرید دستگاه جرم گیر دندان پزشکی کویترون به نظر به صرفه‌تر و مناسب‌تر می‌آید. لازم به ذکر است هرکدام از دستگاه‌ها مزایا و معایبی دارند و مناسب برای جرم گیری دندان هستند ولی دستگاه کویترون مزایای قابل توجهی دارد و می‌تواند کاربرد بهتر و بیشتری داشته باشد. از این‌رو خرید دستگاه جرمگیر دندان پزشکی کویترون به نظر بیشتر مورد توجه دندان‌پزشکان قرار می‌گیرد.

در ادامه توضیحات تکمیلی عملکرد این دستگاه را شرح می‌دهیم:

عملکرد دستگاه جرم گیری دندان کویترون به کمک امواج اولتراسوند (فراصوت) بوده و درواقع این امواج باعث لرزش نوک قلم دستگاه می‌شوند. لرزش‌ها که ضربات کوچک ولی قدرتمند و مداومی هستند، باعث زدودن جرم‌های دندان می‌شوند. از طرفی آبی که از لوله‌ی باریک سر هندپیس به دندان اسپری می‌شود، باعث برداشته شدن جرم‌ها می‌شود. آبی که در دستگاه جرمگیر دندان جریان دارد، به ازبین رفتن گرمای ایجاد شده نیز کمک شایانی می‌کند.

اجزای دستگاه جرم گیر دندان پزشکی

هر دستگاهی بخش‌های تشکیل‌دهنده‌ی بسیاری دارد که به کارایی آن کمک می‌کند. در ادامه به بررسی اجزای دستگاه جرمگیر دندان پزشکی می‌پردازیم:

  1. بدنه‌ی دستگاه شامل قسمت‌های: ۱) برد الکترونیکی ۲) دکمه‌ی پاور (روشن و خاموش) ۳) کلید کنترل جریان هوا یا آب ۴) کلید تنظیم قدرت دستگاه ۵) کلید تنظیم قدرت جریان آب.
  2. هندپیس: (با کابل به بدنه‌ دستگاه وصل می‌شود و سر آن قسمتی برای اتصال قلم دارد)
  3. قلم جرم گیر: (معمولا به‌صورت گرد طراحی می‌شود تا سطح بیشتری از دندان و حجم بیشتری از پلاک‌های دندانی را پوشش دهد.)
  4. سیستم آب: (درواقع سیستمی برای خنک کردن هندپیس و قلم است و از طریق لوله‌‌ای باریک از نوک قلم به‌صورت اسپری خارج می‌شود و به روند جرم گیری نیز کمک می‌کند.)
  5.  پدال پایی: (جهت فعال کردن هندپیس بوده و با کابل به داستگاه متصل می‌شود)
  6. شلنگ آب: (تامین آب مورد نیاز دستگاه از طریق آن انجام می‌شود)
  7.  شیر برقی: (به کمک پدال پایی می‌توان میزان جریان آب را قطع و وصل کرد)
دستگاه جرمگیری دندان
خرید دستگاه جرم گیر دندان

در آخر جهت اطلاعات مختلف درباره‌ی برندها و دستگاه‌های مختلف دندان‌پزشکی می‌توانید به سایت ما oralnet.ir مراجعه کنید. مقالات سایت براساس اطلاعات به‌روز و تخصصی اطلاعات بسیار مفیدی را اختیار علاقمندان قرار می‌دهد.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی‌ها

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping
ارسال پیام
جهت سفارش یا استعلام قیمت پیام دهید
سلام👋
اگر محصول مورد نظر خود را پیدا نکردید، پیام بدید!