معرفی رشته دندانپزشکی

دندانپزشکی، یک علم تخصصی برای حفظ سلامت دهان و دندان است.

در واقع وظیفه یک دندانپزشک این است که بیماری های مربوط به دهان و دندان را تشخیص داده و درمان کند. پس با توجه به حساسیت سلامت دهان و دندان، افرادی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می کنند، باید از دانش، هوش و ذکاوت بسیار بالایی برخوردار باشند.

محصلان این رشته باید از نظر کارهای فیزیکی و عملی نیز مهارت لازم را داشته باشند؛ زیرا آنها باید تمام چیزهایی که به صورت تئوری آموزش دیده اند، باید در عمل انجام دهند. با توجه به این که دندان پزشکی یک رشته سخت است، بنابراین داوطلبان سخت کوش، باهوش و توانا می توانند در آن پذیرفته شوند.

نکته دیگری که در مورد این رشته باید بدانید، این است که دندانپزشکی یکی از 11 رشته ای است که دارای طرح اجباری می باشد و فارغ‌التحصیلان باید طرح اجباری را بگذرانند.

پونزاین رشته یک دوره تحصیلی 6 ساله دارد و به دو مقطع زمانی تقسیم می‌شود، که بشرح زیر است:

 دوره 2 ساله: علوم پایه

 دوره 4 ساله: دوره تخصصی همراه با کارآموزی

رشته دندانپزشکی مناسب چه کسانی است؟

رشته دندانپزشکی (Dentistry)، یکی از شاخه های پرطرفدار پزشکی است که در سطح عمومی شامل بررسی، تشخیص، پیشگیری و درمان مشکلات و بیماری های دهان و دندان می‌شود و نیاز به مهارت و توانایی های فردی خاصی نیز دارد.

دندانپزشکی در پایه دکترای حرفه‌ای قرار دارد و زیرگروه ۱ رشته تجربی در کنکور سراسری است.

کار در حوزه دندانپزشکی، مانند تمامی حرفه ها، نیازمند ویژگی های شخصیتی و توانایی های خاص خود خواهد بود که سبب موفقیت بیشتر فرد است.

پونزاز جمله این توانایی ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 علاقه به پیشرفت و توانایی مطالعه منظم

 حس زیبایی شناسی، ذوق و سلیقه

 توانایی حل مسئله و خلاقیت

 توجه به جزئیات

 صبر و تحمل

 سرعت عمل

معرفی رشته دندانپزشکی

طول دوره دندانپزشکی در ایران

طول دوره دندانپزشکی حدودا شش سال است و درس های آن در سه بخش عمومی، پایه و اختصاصی برنامه ریزی شده است، که از لحاظ نحوه تعلیم و تدریس، به درس های نظری، عملی نظری و عملی تقسیم می شود.

پونزاین دوره شامل دو مرحله است:

 دوره علوم پایه

این مرحله دو سال اول دوران تحصیل دندان پزشکی را تشکیل می دهد. در این مرحله دانشجویان درس های نظری و عملی علوم پایه و عمومی را در دانشگاه (کلاس و آزمایشگاه)‌ می گذرانند.

 کارآموزی

در این مرحله دانشجویان درس های تخصصی را در دانشگاه (کلاس و بخش های کلینیکی) فرا می‌گیرند و به منظور برخورداری از کارایی آموزشی – درمانی بیشتر، این دوره تحصیلی را در بخش های کلینیکی دانشکده و بیمارستان های وابسته به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی می پردازند. لازم به ذکر است که گذراندن درس های پایه برای ورود به دوره کلینیکی (مرحله دوم) ضروری است. نظام آموزشی مطابق آیین نامه مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی است و هر واحد درس نظری ۱۷ ساعت و هر واحد درس عملی ۳۴ ساعت است. کل واحدهای درسی این دوره ۲۰۳ واحد است.

شرایط تحصیل در رشته دندانپزشکی

پذیرش رشته دندان پزشکی به صورت ناحیه‌ ای و بومی است. همه این ناحیه ها در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش درج می‌ شوند، اما با یک مثال بیشتر متوجه خواهید شد.

شما سه استان یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را اگر در نظر بگیرید، این سه استان و شهرهای آن در یک ناحیه محسوب می‌ شوند.

در حال حاضر ظرفیتی که به رشته های دارای پذیرش ناحیه‌ ای بومی اختصاص می‌ یابد، به صورتی است که بعنوان مثال اگر دانشگاهی ظرفیتی معادل جذب 60 دانشجو داشته باشد، 30 نفر دختر خواهد بود و 30 نفر پسر، فقط 60 درصد از آن ناحیه پذیرفته خواهند شد و 40 درصد بقیه از آن ناحیه نخواهند بود. در واقع 36 نفر از 60 نفر بومی آن ناحیه و 24 نفر باقی مانده از نواحی دیگر خواهند بود.

پذیرش بدون کنکور دندان پزشکی

در سال های اخیر در ایران، پذیرش در رشته دندان پزشکی صرفا بر اساس شرکت در کنکور سراسری بوده و چنانچه داوطلبی موفق به کسب رتبه زیر 2000 باشد، شانس قبولی در این رشته را خواهد داشت.

تعدادی از دانشگاه های مورد تأیید وزارت بهداشت ایران وجود دارند که می توان 72 واحد درسی از رشته دندانپزشکی را در آنها، به صورت بدون کنکور گذراند و بعد از اتمام 72 واحد، می‌ توانند درخواست انتقالی به ایران را داشته باشند و اگر کسی خواستار انتقالی نباشد، می‌ تواند تمام واحدهای درسی خود را آنجا بگذراند.

جهت آگاهی از پذیرش بدون کنکور این رشته در موعد ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سراسری، آزاد و پیام نور با مشاوران آویژه ارتباط بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *